Lag din egen limoncello

Limoncello er en italiensk sitronlikør, som nytes iskald alene eller blandet med f.eks. prosecco. For å lage ca. 2 liter limoncello trenger du:

  • 6 store sitroner
  • 500 gram (ca 6 dl) sukker
  • 5-7 dl vodka (40%)
  • Rene glassflasker

Kok opp 5 dl vann og hell i sukkeret. La det stå til sukkeret er smeltet.

Skrubb sitronene godt og tørk av. Skrell av det ytterste skallet og legg det oppi sammen med sukkerlaken. La det koke i 10-15 min.

Press ut saften av de skalløse sitronene. Du kan enten presse med vanlig appelsinpresse, eller du kan bruke en juice maskin. Dersom du går for sistnevnte må du fjerne det hvite skallet rundt sitronene. Dette kan gi en bitter/besk smak.

Hell sitronsaften over i sukkerlaken med appelsinskall og rør om. Deretter siler du det hele over vodkaen, slik at skallet forsvinner.

Hell over på små eller store glassflasker.

Disse fungerer utmerket som en gave eller velkomstdrink, og ser utrolig bra ut stående på 17. mai bordet, eller på koldtbordet.

Lykke til!