Maris sommermuffins

Endelig nærmer vi oss litt varmere og solfylte dager, og skal du skal du diske opp med en ekstra fin dessert viser vi deg her hvordan du kan pynte fantastisk søte muffins. Perfekt til vårfesten, 17.mai eller grillfesten!

Det sies at man først spiser med øynene, og med disse muffinsene er det i hvert fall ingen tvil om at det frister og ta en bit! Vår gode venn Mari fra Creative Cakes deler disse gode tipsene for å pynte en skikkelig fin vår-cupcake. Sjekk ut flere gode tips og utstyr på www.creativecakes.no.

Pynting av cupcakes er jo så morsomt, og har du ordentlig utstyr så er det ikke så veldig vanskelig heller!

Start med ferdige cupcakes i smaken du liker best, du kan enten lage fra bunnen av, eller kjøpe cupcakesmix. Denne skal vi først pynte med gress av smørkrem. Til å farge smørkremen brukes grønn pastafarge. Du trenger bare noen små dråper da denne gir mye mer farge enn vanlig konditorfarge. Bruk for eksempel en tannpirker til å dryppe forsiktig.

Bruk deretter en sprøytepose med en spesiell sprøytespiss (NR 233 fra LVCC) til å sprøyte ut smørkremen så det ligner gress. Fyll hele cupcaken med gress.

Når «gresset» er klart trenger vi litt mer fargerik pynt. Til dette bruker vi farget fondant. Her bruker vi også pastafarge, men denne gangen gul og lilla. Juster mengde pastafarge etter hvor sterk farge du ønsker.

Fondanten kjevles ut med en spesiell kjevle som ikke klisterer seg til fondanten. Et annet tips er å legge litt mel eller lignende på underlaget så det ikke skal sitte fast. Til figurene brukes praktiske utstikkere der fondanten dyttes ut av formen for å lettere få figuren løs.

Her er det brukt tre størrelser av prestekrage, og en til sommerfuglen.

Når alle figurene er laget gjenstår det bare å rulle en liten kule som du presser flat for å lage midten av prestekragen.

Plasser figurene på cupcaken, og resultatet er superfint!

For mer informasjon om produkter og utstyr, sjekk ut Creative Cakes på Facebook eller på nettsiden. Følg også med nærmere sommeren da vi blir med Mari på mer kreativ kakelaging!