Dekking av konfirmasjonsbord med TV2 hjelper deg

Det er vår i luften og tiden for konfirmasjon nærmer seg for mange. Er du en av dem som skal arrangere konfirmasjon?  Vi har mange gode tips til hvordan man kan dekke et vakkert, kreativt bord uten å måtte punge ut med tusenvis av kroner.

Fra TV2 Hjelper Deg fikk vi i oppdrag å dekke to konfirmasjonsbord fra to forskjellige billigbutikker. Det ene fra Nille, det andre fra Europris. Budsjette vårt var 500 kr per bord.

BORDET FRA EUROPRIS

På Europris fant vi flere gode «grunnprodukter» som man kan lage mye fin pynt av. Vi falt for noen mørke marmor-servietter som vi brukte som utgangspunkt for resten av bordet. Ved hjelp av svart- og bronsefarget spraymaling spraylakkerte vi noen enkle glassvaser i sort. Disse fylte vi med selvplukkede (gratis!), tykke greiner som ble fantastisk kule da vi sprayet de med bronse. Vi fant brukte glasskrukker som vi spraylakkerte i kobber og puttet t-lys oppi. Som bordkort brukte vi trehjerter hvor vi skrev navn på noen og spraylakkerte de resterende og strødde dem rundt vasene som pynt. Resultatet ble et trendy og stramt bord.

BORDET FRA NILLE

På Nille fant vi mange fine servietter og lys. Vi falt for en serviett med gåsunger på, og bestemte oss for å bruke den som utgangspunkt til stil og farger for dette bordet. Temaet ble nordisk natur. Vi fant noen flotte lykter med steinbunn, og noen eplegrønne kubbelys til å friske opp med. Resterende dekor fant vi utendørs i form av grener med grønne knopper og bordkort i sten og eføyblader.

ANDRE TIPS TIL SPARING

  • Bordkort kan lages av det meste, så lenge du har en tusj du kan skrive med. Blader, steiner, trebiter, figurer, glass, osv. Det er bare å slippe fantasien løs! Bruker du papirduk kan du til og med skrive rett på bordet.
  • Spør familie og venner. Kanskje de har noe pynt som kan lånes, eller en flaske du kan sprayelakkere? Har du venner med barn som har hatt konfirmasjon tidligere og har ting til gjenbruk eller tips til gjennomføring.
  • Lag en enkel og rimelig meny, lapskaus og sodd er f.eks. enkelt å lage til mange. Ved siden av kan du servere hjemmelaget flattbrød. Det er også vanlig at nærmeste familie bidrar med kaker og desserter. Ikke vær redd for å spørre, de fleste er glade for å kunne hjelpe til!
  • Hold det enkelt når du velger tema. Velg gjerne 2-3 farger og hold deg til de, eller gå ut ifra en spesiell pyntegjenstand (for eksempel servietten vi valgte) og dra fargene ut fra denne.
  • Duk kan være dyrt, men papirdukene fra Nille og Eurpris er rimelige og ser bra ut. Ellers er det fullt mulig å bruke et hvitt glatt laken.
  • Pynt med personlige gjenstander fra konfirmantens barndom. Et par gamle babysko, det første skiparet, instrumentet fra skolekorpset, eller ting som konfirmanten har lagd selv.

Vi ønsker alle konfirmanter hjertelig tillykke med konfirmasjonen, og alle foresatte lykke til med planlegging!

Husk å følge med på TV 2 Hjelper deg i kveld kl 20.30 for flere tips.