Årets 17.mai-bord!

Du trenger ikke være profesjonell for å lage en fin og fargerik blomsteroppsats til bordet ditt. Det er 17.mai på fredag og vi viser deg oppskriften på et friskt dekket bord!

DU TRENGER:

  • Blomsterkasser/boller eller lignende

  • Oasis (kjøpes f.eks på mester grønn)

  • Buketter i fargene du ønsker

  • Greiner med blader og blomster (selvplukket)

  • Saks

Vi brukte blomsterkasser fra eget lager til denne dekorasjonen, for en rustikk og naturlig stil. Til disse brukte vi 3 hele blokker med oasis, 1 i hver. Om du har ujevne eller runde former kan oasisen lett deles opp eller kuttes til.

Begynn med å fukte oasisen. Legg de i en bøtte med vann eller i vasken. La de trekke til seg vann slik at hele blokken blir mørk.

Fordel blomstene i bunker etter antall oppsatser du skal lage, så vet du at du får ca like mye av hver blomst på hver oppsats.

Begynn med de grønne bladene og fyll ut kantene og endene. Bruk en saks til å snitte blomstene og fordel de rundt omkring i kassen. Trikset er å gjøre det tilfeldig, gjerne med forskjellige lengder på stilken. Prøv å skjul oasisen så godt det lar seg gjøre. Til slutt fyller du ut med litt mer blader der det trengs.

TIPS FOR LENGER HOLDBARHET

  • Husk å etterfylle vann i skålen/bollen

  • Oppbevar blomstene et kjølig sted

  • Unngå direkte sol

Har du ikke tid til å pynte 17.mai-bordet selv? Vi tar fortsatt imot noen bestillinger til nasjonaldagen, både på disse blomsterkassene og annet. Og konfirmasjon er jo også rett rundt hjørnet. Sjekk ut nettbutikken vår for flere alternativ.