Selleri Suveren

Vi er glade i smaksfulle, særlig litt sære og spesielle smaker utenom det vanlige. Denne gangen tester vi ut selleri! Vi er godt vant med selleri i den klassiske Bloody Mary , men her kommer to nye drinker der selleri er en av hovedingrediensene.

SYKT SYRLIG SELLERI-COCKTAIL

DU TRENGER:

 • 1 selleristang
 • 2 ss sukker
 • 1 sitron
 • Gin
 • Is

Denne drinken er kanskje mest for spesielt interesserte, men veldig god!
Denne oppskriften er til 2 drinker. Hakk opp selleristangen i grove biter. Bruk en muddler og en shaker til å mose sellerien sammen med sukker og saften av en sitron. Tilsett 4 shots gin og is, og shake i 30 sekunder. Sil over i et kaldt glass og pynt med en stilk selleri.

TIPS: bruk en gin uten for mye fruktsmak i, det passer bedre med de klassiske smakene av einebær og granbar.

APPLE CELLERY FUSION

DU TRENGER:

 • 1,5 selleristang
 • 1 lime
 • 1 dl eplemost/juice
 • 1 ss sirup
 • Tonic
 • Is

Denne oppskriften er litt mer alldrikkelig, med en søtere smak. Oppskriften rekker til to drinker.
Hakk opp sellerien i grove biter. Legg bitene, saften av en lime, eplemost og sirup i en shaker. Muddle alt sammen og sil over i to glass med is. Drinkoppskriften vi var inspirert av var alkoholfri, men det er selvfølgelig mulig å tilsette litt vodka eller eplevodka. Topp tilslutt glasset med tonic og pynt med selleri.