6 rimelige julekalendere utenom det vanlige

Julekalender er kanskje noe av det mest koselige med hele desember. Og man blir vel aldri for gammel for små gleder hver dag? 

Her er våre tips til seks enkle og spennende julekalendere for både voksne og barn, og som ikke koster all verden.

1. SMÅGODTKALENDER

En rimelig kalender der du kjøper favorittgodteriet til personen som skal få den. Her kan du også være kreativ og lage en skuffekalender eller pakke inn hvert godteri individuelt og henge opp i snorer. Bare fantasien setter grenser!

små.jpg

2. KOMPLIMENTS-/DIKTKALENDER

Det beste med denne kalenderen er at den er GRATIS, og ikke minst utrolig koselig. Skriv ned dine favorittegenskaper til din(e) kjære og han/hun kommer til å starte hver dag i desember med et smil om munnen. Dikt og ordtak kan også skrives ned i denne kalenderen. Andre versjoner av denne type kalender kan være gåter, funfacts, vitser eller minner.

dikt.jpg

3. HJEMMELAGET SJOKOLADEKALENDER

Sjokoladekalenderen er en klassiker, men det er ennå koseligere om du lager den selv! Mange konditorier selger konfektbiter av sjokolade i løsvekt. Plukk favorittene til den som skal få kalenderen, og pakk hver enkelt sjokolade inn i en søt liten eske eller pose. Disse småeskene kan du for eksempel bestille billig fra ebay.

konfekt.jpg
ebay.jpg

4. PUSLESPILLKALENDER

Denne er morsom både for voksne og barn. Kalenderen kan brukes som en tilleggskalender, eller alene. I de fleste fotobutikker på nett kan du bestille et selvdesignet puslespill med eget bilde/motiv. Fordel brikkene i 24-pakker, og barna (eller de voksne?) har en morsom aktivitet som bokstavelig talt bygger på seg dag for dag.

pusle.jpg

5. TV-SERIE-KALENDER

Også en av de billigste ideene våre. Om du bor med en venn, kjæreste eller familiemedlem, ingenting er koseligere enn å sette seg ned sammen på kvelden og ha litt kvalitetstid. Velg en TV-serie på rundt 24-episoder, eller du kan velge en julekalender som allerede sendes på TV.

tv.jpg

6. ØL-/CIDERKALENDER

Dette er den eneste av idéene som kan bli litt kostbar, men vi valgte å ta den med likevel. Gå ut ifra personen du skal gi det til (som er over 18) og prøv ut forskjellige typer hver dag, eventuelt annenhver dag om man ikke vil bruke så mye penger. En tur til Sverige kan også gjøre denne kalenderen rimeligere. Du kan også lage ingefærøl-kalender eller vin-kalender ved å bruke de minste flaskene man får kjøpt på vinmonopolet. Eller hva med mini-likørflaskene ala de du får i hotellbaren?

IMG_3984.jpg

Det er kanskje litt tidlig å si god jul nå? Men vi i Yolo gleder oss i hvert fall masse til tiden fremover med planlegging av jule-eventer, dekking av julemiddagsbord og ikke minst koselig venne- og familietid. God helg!