Våre beste serviett-tips!

Borddekking er en av våre spesialiteter, og vi syntes det er SÅ gøy hva små detaljer kan gjøre med omgivelsene og stemingen. Servietter er en av disse detaljene. Vi skal vise våre favorittmetoder for å gjøre noe spesielt ut av serviettene på bordet.

Serviettene vi har brukt her er i lin, og gir en rustikk og krøllete effekt som vi elsker. Servietter i tøy er jo et must når du skal dekke bordet ekstra fint, men utvalget i butikk er ikke det største. Disse har vi sydd selv fra en løper.

ENKEL FOLD

Dette er kanskje den enkleste, men også en av de fineste måtene og dandere servietten på. Du trenger kun en serviettring. Du kan også bruke forskjellig type bånd om du vil.

BLAD

Her trenger du også en serviettring eller et bånd av noe slag. Brett servietten på skrått til en trekant. Fra det ene hjørnet begynner du å folde bunnen til en bunt som du fester med serviettring eller tråd.

KNUTE

Å, denne er så enkel og fin! Vi elsker tilfeldig, men elegant dandering. Legg servietten på skrått og samle de ytterste hjørnene i midten. Deretter knyter du en vanlig knute. Denne kan du også bruke til å legge bestikk eller blomster i.

BESTIKKLOMME

Denne er også ganske enkel, og kan brukes til så mangt. Til bestikk, blomsterdekorasjoner, menyer, gjestegaver, osv.

Brett servietten 2/3 opp, snu servietten. Brett inn halvveis fra ene siden, deretter den andre som du legger under den motsatt bretten. Snu servietten igjen og du har lagd en enkel lomme!

SLØYFE

Denne er fantastisk søt, og passer både til middagsselskap, barnedåp og bryllup. Brett servietten inn mot midten fra alle kanter. Snu servietten. Bruk en serviettring eller silkebånd til å knyte sammen i midten. Voila!