Saftige gulrotcupcakes

Disse cupcakesene må prøves ut! Saftige, «sunne» og supergode. Oppskriften er inspirert herfra.

Cupcakesene ble servert på 40-årslag i november og slo godt an!

DU TRENGER:

 • 320 g mel
 • 3 ts bakepulver
 • 1/4 ts salt
 • 1 ts kanel
 • 230 g smør (romtemperert)
 • 450 g sukker
 • 4 egg
 • 85 ml melk (varm)
 • 4 gulrøtter
 • 1 eple

Denne oppskriften holdt til ca to brett med cupcakes (24 stk). Begynn med å sette klar muffinsformene og sett ovnen på 180 grader. Sikt mel, bakepulver salt og kanel et par ganger. Riv gulrøttene og eplet så det ligger klart til senere. Jeg river på den minste størrelsen. Pisk smør og sukker i ca 5 minutter til en litt fluffy blanding. Tilsett ett egg om gangen og miks til det er godt blandet mellom hver gang. Tilsett melblandingen og varm melk i 2 omganger, og miks til alt er godt blandet. Tilsett så revet gulrot og revet eple.

Bruk en iskremskje til å fordele røren i muffinsformene. Stekes midt i ovnen i ca 18 minutter. På 18 minutter ble cupcakesene litt myke i midten, om du ikke ønsker det kan de stekes i 20 minutter så den blir helt gjennomstekt. Avkjøl cupcakesene helt før du tar på frostingen.

TIL FROSTINGEN TRENGER DU:

 • 300 g kremost
 • 1/2 boks marsmallow fluff

Dette mikses godt sammen og sprøytes på de avkjølte cupcakesene.

TIPS: om noen ikke er så glad i ostekrem kan du lage smørkrem i stedet for. Jeg brukte ca 200 g smør, resten av marsmallow fluffen og tilsatte melis til jeg fikk riktig konsistens og sødme. Smak deg til.