Brownie cupcakes med bringebærkrem

Ettersom vi har fått cupcakedilla etter å ha samarbeidet med Creative Cakes, satte vi i gang med vårt første prosjekt på egenhånd. Resultatet konsumert med god apetitt av jentegjengen samme kveld! Her er fremgangsmåten:

Til brownie cupcakes trenger du:

 • 200 g smør
 • 200 g kokesjokolade
 • 200 g sukker
 • 4 egg
 • 1 ts bakepulver
 • 150 g mel

Pisk egg og sukker (anbefaler håndmikser) til en luftig og tykk eggedosis. Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett sjokoladen i opphakkede biter. La det smelte sammen til en jevn masse. Pisk dette inn i eggedosisen. Bland mel og bakepulver, sil det over røren og vend det inn med en slikkepott. 

Til stekingen anbefales å bruke et cupcake-brett, dette gjør at cupcakes’ene holder formen og ikke renner. Stekes på 200 grader i 12-15 minutter. Avkjøl imens du lager smørkremen.

Til smørkremen trenger du:

 • 2 pk ferske bringebær
 • 2 ss sukker
 • 1 ss sitronsaft
 • 250 g smør
 • 250 g melis
 • 2 ts vaniljeessens

Varm opp bringebærene (jeg brukte nesten begge bringebærpakkene) med sukkeret og sitronsaften. Når det er varmet opp bruker du en sleiv eller gaffel til å mose bringebærene. Sil blandingen over en skål for å sile vekk frøene. Bruk sleiven til å mose ut så mye saft som mulig. Avkjøl saften helt. Miks smør, melis, bringebærsaft (100g av saften) og vaniljeessens til en jevn smørkrem. Bruk en sprøytepose til å pynte cupcakes’ene med. Legg kremen i sirkler fra ytterst til innerst.

Oppskriften er inspirert av detsoteliv.no

God fornøyelse!