Ice cream soda day!

Har du hørt om Ice Cream Soda før? Det var i hvert fall nytt for oss, noe som betydde at vi selvfølgelig måtte prøve å lage det!

Konseptet går ut på og blande is, brus eller kullsyrevann, og en smak i form av feks siruper. Det høres merkelig og uvant ut, men smaker faktisk ganske godt! Når isen blandes med kullsyren vil du få masse, godt brusende skum i toppen av glasset. Du kan lage mange versjoner av denne drikken; med jordbær, sjokolade, eple, vaniljeis, sjokoladeis, cola, vørterøl, osv. Vi prøvde oss på både en klassisk med sjokolade, og en med frisk jordbær. Bli med og feir dagen med oppskriftene under!

JORDBÆR

Du trenger:

  • Farris
  • Vaniljeis
  • Jordbær

Begynn med å mose jordbærene, gjerne med en blender eller stavmikser, og fyll ca en fjerdedel av glasset. Legg i en stor kule med vaniljeis og topp glasset med farrisen (pass på så det ikke skummer over!).

Rør om og server med ekstra is og et jordbær på toppen.

SJOKOLADE

Du trenger:

  • Farris
  • Vaniljeis
  • Sjokoladesaus/sjokoladesirup

Fyll glasset opp et par cm med sjokoladesausen og tilsett en stor kule med vaniljeis (her kan du også bruke sjokoladeis om du vil). Hell en liten skvett med farris i glasset og mos alt sammen med en gaffel. Topp deretter glasset med mer farris.

Server med ekstra is og sjokoladesaus på toppen.

Perfekt til enkel mandagskos, ikke sant? Ha en fin uke!