Yolos topp 5 "hemmelige" spisesteder

Innimellom har man bare lyst på noe sykt godt å spise, og det fort! Og man vil helst slippe å lage det selv… Det finnes hundrevis av restauranter og spisesteder å velge mellom i Oslo, men innimellom oppdager du noe nytt eller ukjent der du finner favoritt-retten!

Vi i Yolo har både noen faste og noen nye slike steder som vi gjerne vil dele med dere.

1.CREPERIE DE MARI

Dette er franske pannekaker (eller crepes) på sitt beste! Har du ikke smakt matcrepes før så er det virkelig på tide. Den søte versjonen med nutella og jordbær er selvfølgelig fantastisk gode, men du har ikke smakt noen ting før du har prøvd en matcrepe her! Yolo anbefaler «Fjellet». På den kan du nyte myk chevre, karamelliserte valnøtter, ferske spinatblader, akasie honning, tørkede tranebær, små plommetomater, ruccola, hvitløk og nykvernet pepper. En bit av denne er en opplevelse i seg selv, og vi kan trygt si at vi sjeldent har smakt noe bedre enn dette! Crepes’ene kan nytes som take away eller i de små koselige restaurantene enten på Grünerløkka eller i Torggata.

creperidemari.no.jpg

(bilde fra creperiedemari.no)

2.MEATBALLS

Dette stedet er ganske nytt. Litt opp i Hausmannsgate har det kommet en sjappe der de spesialiserer seg på kjøttboller. Dette måtte vi jo selvfølgelig teste ut, og vi ble ikke skuffet! Menyen er ikke stor, men enkel og veldig god. Du begynner med å velge type kjøtt i bollene, deretter saus, og tilbehør. Vi anbefaler gorgonzola-sausen og potetmosen som tilbehør!

facebook.com:meatballs.jpg

(bilde fra facebook.com/meatballs)

3.MONSUN NOODLEBAR
I en sidegate på beste Grünerløkka ligger et lite og koselig lokale der du får servert asiatiske retter som virkelig smaker. Her kan du bestille litt av alt det gode på tapasmenyen, eller en større velsmakende hovedrett. Helst begge deler! Våre favoritter er dampede hvetebuns med med marinert svin, duck roll og ferske nudler med kjøtt, grønnsaker og østerssaus.

facebook.com:monsun.noodlebar.jpg

(bilde fra facebook.com/monsun.noodlebar)

4. LOFTHUS SAMVIRKERLAG

Det er slutt på grandis og pizza med ost og skinke! Tranen på St. Hanshaugen fungerer nå som Åpent Bakeri på dagtid, og med fantastisk pizzaservering som Lofthus Samvirkerlag på kveldstid. Her kan du smake Oslos beste pizza bakt i steinovn. Ikke så mye mer å si om dette enn: steinsopp-pizza, pizza med fem(!) oster, og pizza med reinstyrcarpaccio! Du kan også nyte disse pizzaene på Holtet eller på Torshov.

facebook.com:lofthussamvirkelag.jpg

(bilde fra facebook.com/lofthussamvirkelag)

5.TUNCO

Denne nye woksjappa på St. Hanshaugen er helt spesiell. I tillegg til å ha kjærlighet for god mat, så vil hvert måltid du kjøper her også gi et måltid til en som trenger det. Fantastisk kule lokaler og hyggelig betjening; hva med å bare bestille en wok med blåmuggost, reker og grønnsaker med en gang?

facebook.com:tunco.no.jpg

(bilde fra facebook.com/tunco.no)

Nå rumler i hvert fall våre mager etter å ha skrevet dette innlegget. Vet ikke med dere, men vi skal i hvert fall (prøve) å velge ut en av disse stedene og ta oss en ordentlig god matbit!

Vi tar også gjerne imot tips om deres beste spisesteder i Oslo!