Tips og idéer til en bryllupsfeiring utenom det vanlige

Bryllup er en tradisjonell feiring som de fleste av oss blir invitert til én eller flere ganger i livet. Etter selv å ha vært igjennom noen så kan man vel kanskje si at opplegget kan være litt… tja… forutsigbart!? Du har den vanlige line-up’en med seremoni, bryllupsfotografering, festankomst, middag, taler og den regla der. Hvorfor ikke gjøre noe spesielt? Noe som gjør at bryllupet ditt skiller seg ut fra alle andres. Det trenger ikke være noe revolusjonerende, men små minneverdige detaljer som gjør at både brudeparet og gjestene husker dagen, og i årene som følger gjenforteller opplevelsen; «husker du bryllupet da vi…», «for en utrolig morsom idé!», «dette vil jeg gjøre i mitt eget bryllup!»

Disse tingene trenger ikke være store og dyre, du trenger ikke ta med festen til Hawaii i et privatfly, eller leie inn et verdenskjent rockeband. Det er derimot sammensettingen av alle de kreative detaljene som kan gjøre utslag, og her er idéer til inspirasjon som i allefall får meg i festhumør!

1. FOTOBINGO

Mellom alle matrettene og talene så er det greit med et lite pusterom og en strekk på beina. Fotobingo er en lek som kan vare hele kvelden. Her er et eksempel:

Her kan du selv velge hva slags bilder du vil skal bli samlet. Det kan kåres en vinner eller man kan vise bildene på storskjerm resten av festen!

2. FLASKEPOST

Det finnes mange alternativer til den tradisjonelle gjesteboken/minneboken. En koselig versjon er «message in a bottle». Haken kan være at paret ikke får lese lappene før 1-års dagen sin. Har du en tavle som på bildet kan du gjøre din egen vri på hva lappene skal inneholde. For eksempel «oppfordringer til romantikk i hverdagen», «ekteskapsråd» eller «dine beste minner fra kvelden». Eller kanskje en flaske for hvert tema?

2.jpeg

3. GJØR NOE UTE AV DRINKENE

Det vanlige er vinservering ved middagen og kanskje åpen bar senere på kvelden, men hva er vel morsommere enn å blande drinken selv? Disse tre bildene er gode tips til selvservering!

Rom og cola-kit:

4. POLAROIDBOOTH

En vintage versjon av photoboothen. Hver gjest skal erstatte navnelappen sin med et polaroidbilde av seg selv. Sett kameraet klart og la gjestene lage sin vri på hvert bilde. Dette kan senere settes sammen til en collage og bli et flott minne.

6.jpg

5. AKTIVITETSPROGRAM

Til og med programheftet kan gjøres morsomt. Kryssord, rebuser (gjerne med brudeparet som tema), sudoku, vitser, oppgaver og leker. Har kan du slippe fantasien løs. Mange presenterer også alle gjestene i et hefte; hva med å avsløre et morsomt minne under hvert navn?

7.jpeg

6. MAT OG SNACKS

Gjør noe ut av ventematen og snacksen.

Mens gjestene venter på at brudeparet skal ankomme festen, hva med litt annerledes servering?:

6. SLIPP LØS BARNET I DEG

Lek og morro hører ikke bare hjemme i barndommen, noen av de morsomste minnene skapes under barnslige og aktive leker!