Sankthansaftens fineste tilbehør!

Sankthans er den 24.juni, og er en kirkelig høytid til minne om døperen Johannes fødsel. Sankthansaften feires kvelden før, og tradisjonene som følger har blitt mer og mer folkelige. Kvelden fører også med seg mye overtro, som tradisjonen med at du legger syv forskjellige markblomster under puta, så skal du drømme hvem du skal gifte deg med! Sankthans er en feiring fylt med koselige sommertradisjoner som de fleste tilbringer sammen med familie og venner. Kveldens stemning henger sammen med elementer som grilling, jordbær, blomster, bål, dans og varm kveldssol.

Blomster har en stor del i denne feiringen, på flere måter enn det overtroiske. De hører hjemme som både pynt, og som accessoirer. Noe av det vakreste du kan smykke deg med denne kvelden (og generelt hele sommeren) er en hjemmelaget blomsterkrans av ekte markblomster! Det er lettere enn du kanskje tror å snekre sammen en selv. Den fineste og mest solide fremgangsmåten er nok denne:

DU TRENGER: 
tykk ståltråd, grønn blomsterteip og markblomster (eller de blomstene du måtte ønske).

1. Begynn med å forme basen til kransen. Tilpass den tykke ståltråden til hodet ditt, og surr blomsterteip rundt hele ringen.

2. Lag små buketter/bunter av blomstene som du teiper sammen. Klipp av øverflødige stilker som stikker ut.

3. De små bukettene festes rundt hele basen med teip. Begynn med en. Legg deretter en ny bukett i samme retning så den dekker stilken på den første. Gjenta til hele basen er dekket.

Eksperimenter med forskjellige blomster, størrelser og sammensettinger for variasjon.

Voilà! Du har et unikt og vakkert hodeplagg du kan smykke deg med hele kvelden!