5 tips til en mer miljøvennlig fest

Det snakkes mye om miljø for tiden, og bra er det! Selv om fest og bryllup i seg selv ikke er det beste for miljøet, har vi begynt å bli mer bevisste på tiltak til en litt mer miljøvennlig feiring. Enten du feirer jubileum eller skal gifte seg, her er tipsene du kan ta med deg.

Gjenbruksdekor

Yolo har et lite lager med vaser og lysestaker som vi bruker på mange av våre fester, og som leies i pyntepakker slik at du slipper å kjøpe masse nytt du ikke får brukt senere. Mye av dette har vi selv samlet fra bruktbutikker eller kjøpt på finn.no. Vintage er jo også veldig trendy! Messing-lysestakene våre har vi samlet opp over lengre tid, og det er nå vår favoritt-dekor! Vi har også samarbeidspartnere som leier ut mye vakkert dekketøy og utstyr.

Brudekjole og selskapsklær

I tillegg til pynt og dekor kan klær og tilbehør kjøpes brukt. Selskaps- og brudekjoler blir jo bare brukt en gang, og er ofte som nye etter en rens. Selv om den kanskje må sys om så halverer du gjerne prisen, om ikke mer! Eller hva med å sy om mormors gamle kjole? <3 Kjoler og dresser kan også leies.

Blomster

Blomster er heldigvis nedbrytbare, men både sprøyting og transport må til for å få de fleste blomster til butikkene. Er festen om sommeren kan du prøve å finne norskproduserte blomster. Vi er også veldig fan av å gå ut i naturen og bruke det du finner. Greiner som kan males (med maling du har stående i boden?) eller brukes som de er i en vase, blader og løv du kan spre utover bordet, eller strå fra en åker som er en stor trend akkurat nå!

Bonustips: Gi bort blomster og ballonger til gamlehjem og barnehager etter festen er ferdig, da varer gleden ekstra lenge! Vi i Yolo Events ser på mulighetene til å gjøre dette fremover, så ta gjerne kontakt om du har tips til noen som ønsker å ta imot slikt!

Trykksaker

Vi designer mange trykksaker som invitasjoner, takkekort og menyer, men de må ikke alltid printes ut. Det er mange som sender invitasjoner på mail, og designet er jo det samme. Kanskje holder det med en meny på hvert bord i stedet for 80 eksemplarer?

Take away

På bryllup og fester med matservering blir det ofte en del til overs, og mye av dette blir dessverre kastet. Kjøp opp noen beholdere av gjenbruksplast eller annet miljøvennlig materiale slik at gjestene kan ta med seg rester av mat og kake på veien hjem!

Og husk og kontakt oss hvis du ønsker at vi gjør alt for deg! :)