17. mai-desserten alle kan lage

Om dette sommerværet holder seg, kommer årets 17.mai-feiring til å bli helt fantastisk! Vi har allerede begynt å tenke på vår egen feiring med venner og bekjente. Mat, borddekking og leker må til på en dag som denne.

Arrangerer du frokost eller fest hos deg så kan det bli mye å tenke på, derfor tenkte vi å vise en superenkel dessert som alle kan klare å lage, og samtidig imponere gjestene!

DU TRENGER:

  • Jordbærgelé
  • Blåbærgelé
  • Vaniljesaus
  • Pynt (feks jorbær, blåbær, sitronmelisse, revet sjokolade)

Det blir ikke enklere enn gelé og vaniljesaus. Om man ønsker kan man også lage alt fra bunnen av om man har tid til det. Flaggets farger er det vi ønsker å gjenspeile i denne instagram-vennlige desserten. Med glassene vi brukte holdt oppskriften til 4 glass/porsjoner, men du kan gjerne bruke små vannglass for mindre porsjoner.

Begynn med å koke opp vann som angitt på gelépakkene. Bland først ut den blå geléen i en bolle og la den avkjøle seg litt, deretter den røde. Bruk glass eller en gjennomsiktig dessertskåler og fyll de ca 1/4 opp med blåbærgelé. Dette skal stivne i kjøleskap til den er fast. Med glassene vi brukte tok det ca 2-3 t.

Fyll så på med jordbærgelé i et like tykt lag og la dette også stivne til det er helt fast. Deretter er det bare å helle over vaniljesaus som det tredje laget. Så kommer den morsomste delen; pyntingen! Her finnes nesten ingen grenser, det skal bugne i røde og blå bær, og gjerne også noe grønt eller sjokolade på toppen. Serveres til nasjonalsangen!

TIPS! Ønsker du å oppgradere denne desserten et par hakk, lager du den med pannacotta i stedet for vaniljesaus, og med ennå flere lag så det ligner det norske flagget. Rekkefølgen blir som følger; 1 tykt lag jordbærgele, 3 tynne lag med pannacotta, blåbærgele, pannacotta, og 1 tykt lag til med jordbærgele. Pynt med blåbær og sitronmelisse.

Ha en strålende nasjonaldag når den kommer! HURRA!