Den store ingefærøltesten 2.0!

For to år siden testet vi, og vurderte, 5 typer ingefærøl. Nå gjentar vi suksessen og tester 5 nye!

IMG_3984 kopi.jpg
IMG_3988 kopi.jpg

Vi var 4 personer i panelet og vurderte smaken av ølen fra 1-6. Dette var en blindtest så resultatet er upåvirket av merke og design. Resultatet ble som følger:

5. plass: Bryggerhuset Session Ginger Beer, 2,9 poeng

IMG_3998 kopi.jpg

Selv om denne kom på sisteplass var det stort spenn mellom meningene i panelet. En syntes den smakte surt og ikke godt i det hele tatt og to likte den veldig godt. Denne har ikke en veldig ingefærøl-smak, men litt mer som en frisk og tørr sider. Den er ikke så søt så passer godt til varme sommerkvelder.

4. plass: Løkka Ingefær Ale, 3,7 poeng

IMG_3992 kopi.jpg

Dette er vel strengt tatt ikke en ingefærøl, men en ale med ingefær-smak. For de av oss som er glad i IPA-lignende øl falt denne veldig i smak. God IPA-smak med et tydelig hint av ingefær.

3.plass: Hollows & Fentimans Spiced Ginger Beer, 3,8 poeng

IMG_3997 kopi.jpg

På tredje plass har vi en ingefærøl med både god smak og lukt. Flere kjente et hint av sitrus denne, og den har mye ingefærsmak. Dette er en ny versjon av vanlige Hollows & Fentimans Ginger Beer som vi hadde med i forrige test. Denne typen var hakket bedre, med en ennå sterkere smak.

2.plass: Stone’s Ginger Joe (with a hint of pear), 4,2 poeng

IMG_3993 kopi.jpg

Dette er en ny versjon av den klassiske Ginger Joe som vi prøvde ut i forrige test, og kom forøvrig på andreplass da også. Uten å ha sett flasken syntes flere at denne hadde en fruktig smak av eple eller pære. En ganske søt ingefærøl. En i panelet kåret denne som den beste!

1.PLASS: Hawkes Ginger Beer, 5,2 poeng

IMG_3995 kopi.jpg

Testens vinner! Panelet var nærmest enstemmige om at denne fortjente førsteplassen. Med en passe søt, og en sterk og krydret ingefærølsmak har denne akkurat det vi ser etter i en perfekt ingefærøl. En i panelet syntes også at denne luktet friskt av appelsin eller sitrus.

Alle ølene er kjøpt på Meny.