Den store (lille) GT-testen

En GT er en klassisk drink bestående av gin, tonic og gjerne en type garnityr. Det finnes mange typer gin med forskjellige smaker, som komplimenteres av forskjellige typer garnityr. Det vanligste er sitrusfrukter som lime og sitron.

En god GT er alltid et godt alternativ til en drink, men hvilken type og sammensetting skal man velge?

Vi har testet ut tre forskjellige gin-typer med forskjellig garnityr. Drinkene er blandet med 1 del gin og 3 deler tonic. Vi har brukt Indian Tonic fra Schweppes. Garnityr der du kan presse ut saft, er dette også tilsatt. Ønsker du en sterkere gin-smak kan du gjerne bruke 1 del gin og 2 deler tonic.

Hvem ble vinneren?

Fra venstre: Bulldog med grapefrukt, Opihr med ingefær og Hendrick’s med agurk.

Fra venstre: Bulldog med grapefrukt, Opihr med ingefær og Hendrick’s med agurk.

HENDRICK’S MED AGURK

Dette er GT’en som smaker friskest. Om du ikke har smakt GT med agurk før, så anbefales det sterkt! Det virker kanskje spesielt, men den friske smaken av agurk passer perfekt til gin, og spesielt til Hendrick’s. Hendrick’s med agurk gir deg den rene og klassiske gin-opplevelsen som en gin-elsker vil digge!

BULLDOG MED GRAPEFRUKT

Denne GT-blandingen er mer syrlig, og Bulldog gin passer perfekt med sitrusfrukter. Grapefrukten, som vi valgte, gir både en syrlig og søt smak i perfekt balanse. En GT-drink som de fleste kan like.

OPIHR MED INGEFÆR

Her har du en litt mer «spicy» GT. Opihr-ginen i seg selv er rik på krydder og eksotiske lukter og smaker. Sammen med noen skiver ingefær blir den en fantastisk smaksopplevelse. Elsker du ingefær som oss; rasp skrellet ingefær og press ut saften i drinken for en ennå sterkere smaksopplevelse. Selv om denne slo godt an hos oss så er den litt spesiell og annerledes. Den passer kanskje ikke for alle.

P1210483 kopi.jpg

OG VINNEREN ER…

Panelet var enstemmige om at vinneren ble Opihr med ingefær. For oss som er glad i sterke og gode smaker kom denne best ut. For de som liker den klassiske gin-smaken er nok Hendrick’s et bedre valg.