DIY - matchende bow ties

I dag er Bow Tie Day, og i den anledning vil vi vise dere en enkel oppskrift på hvordan du enkelt kan lage dine egne kule sløyfer til festen din.

Budsjett er ofte et tema under planlegging av fester, kanskje spesielt under de største arrangementene som for eksempel bryllup. Det er mye å spare på å lage ting selv, og ofte kan resultatet faktisk bli kulere enn det du kan kjøpe ferdig!

Dette DIY-prosjektet er perfekt for å skape en rød tråd i bryllupet eller også utdrikningslaget ditt, og du trenger ikke være skredder for å få det til. Følg disse enkle stegene for å få matchende sløyfer til hele brudefølget ditt.

DU TRENGER

  • Valgfritt stoff
  • Nål og tråd
  • Målebånd og blyant
  • Saks
  • Strykejern og strykebrett

Begynn med å måle opp en firkant på ca 20×30 cm, dette kan du selvfølgelig justere selv om du ønsker større eller mindre sløyfe.
Klipp ut til så mange sløyfer du ønsker å lage. 
Stryk hele stoffbiten, deretter brett alle kantene inn ca 2 cm og stryk de fast. 
Brett stoffbiten halvveis inn på begge sider, på langs. Stryk gjerne igjen om stoffet ikke holder seg brettet. 
Hjørnene brettes inn mot midten på begge sider. Her kan det være lurt å sy fast hjørnene slik at brettene holder seg bedre. 
Brett igjen inn mot midten som vist på bildet.
Sy fram og tilbake til alle brettene sitter godt fast og stram til slik at stoffet rynkes litt. 
Til stoffbiten i midten trenger du en firkant på ca 6×10 cm, stryk inn kantene her også til du får den så bred du ønsker. Sy fast båndet på baksiden. Om du ikke har fått rynket sløyfen nok fra før, kan du justere dette litt nå med båndet. 
For å feste sløyfen kan du velge mellom flere alternativer. Enkleste måtene er å sy på en pin som du bare kan stikke fast i skjorta, en sikkerhetsnål eller lime fast en klype.

TIPS: Bruk det samme stoffet til å lage matchende midjebånd eller bukettbånd til jentenes brudefølge. Du kan også bruke det i bordekkingen. Lag lapper til bordkort eller kle vasene for en rød (oransje?) tråd gjennom hele festen!