Lakrisens dag!

I dag, 12. april, er det lakrisens dag! Elsket og hatet av mennesker over hele verden i hundrevis av år. Lakris er originalt et ekstrak som trekkes ut av glycyrrhiza glabra, også kalt lakrisplanten som vi blant annet finner i Russland, middelhavsområdet, India og Iran. Planten blir ofte sett på som et ugress, med røtter som inneholder syre som er 50 ganger søtere enn sukker. Planten brukes ikke bare til å produsere godterier, men også i tobakk, te, alkohol og medisiner, derav ved behandling av luftveissykdom, bronkitt eller magetrøbbel. Ved konsentrerte mengder har lakris en lakserende effekt, så feir dagen med måte.

HAPPY NATIONAL LICORICE DAY!

Vi feirer dagen med å gi deg oppskriften på en superfresh lakrismilkshake.

Du trenger:

  • Melk
  • Vaniljeis (vi brukte vaniljeis med sjokoladebiter og det passet veldig bra!)
  • Tyrkisk pepper evt. din favorittlakris

Bland is og melk med stavmikser og smak deg frem. Liker du shaken din tykk bruker du mer is, ønsker du den tynnere bruker du mer melk. Vi brukte ca. 5 dl is og 3 dl melk til to store glass. Knus ønsket mengde tyrkisk pepper med en muddler eller en morter (Vi brukte 8 drops). Bland sammen med en skje og hell over i to store glass.