Den store ingefærøltesten!

Da var det endelig fredag igjen! Lurer du på hva du skal drikke i helgen? Prøv ingefærøl! Ikke så bittert som øl, ikke så søtt som cider. Relativt lav alkoholprosent gjør at dette nesten er som å drikke brus. Vi i Yolo har tidligere skrevet om vår favoritt drink; Moscow Mule. Ingefærøl er like lettdrikkelig og kan godt nytes til fredags tacoen så vel som alene.

Vi har vært tre medlemmer av juryen og har bedømt 5 forskjellige typer. Vi har gått ut ifra lukt, smak og design på flasken i vår vurdering. Vi gjorde blindtest mht smak og lukt, da vi hadde et par forhåndsfavoritter.

Resultatet ble som følger:

5. plass: Ginger Pale Ale

1.jpg

Denne falt nok litt utenfor ingefærøl-kategorien da den smakte og luktet mer vanlig øl. Fikk ganske dårlig score av de to i juryen som ikke liker øl i utgangspunktet, men fikk toppscore av sistemann som et veldig godt IPA-øl! Anbefales til de som er glad i pale ale i utgangspunktet.

28 av 54 poeng

 

4. plass: Hooper's

2.jpg

Denne luktet nesten ikke ingefær og var ganske søt i smaken. Vi fikk mer assosiasjoner til lime enn til ingefær. God, men sammenlignet med de andre havnet den dessverre litt nede på listen.

32,5 av 54 poeng

 

3. plass: Hollows & Fentimans

3.jpg

Denne fikk vi anbefalt, og den skuffet ikke. I smak er den i toppsjiktet; både luktet og smakte godt. Ikke fult så kraftig i smak som vinneren. Pluss for at den er glutenfri.

35,5 av 54 poeng

 

2. plass: Ginger Joe

4.jpg

Dette var en av våre forhåndsfavoritter. Minst flaske, men prisen gjenspeiles i dette. Søt, men med en god smak av ingefær. Designet har gjort at Ginger Joe krabbet seg opp på en imponerende andreplass!

42 av 54 poeng

 

1. plass: Crabbies

5.jpg

Crabbies var også en forhåndsfavoritt, og ble en overlegen vinner. God og kraftig smak av ingefær så det varmer nedover halsen. Ikke så søt som de andre i testen og dette er absolutt et pluss. Slik skal en ingefær både lukte, smake og se ut! Det eneste vi kunne trekke på var at den kunne virke litt «parfymert» i smaken da den er så kraftig. Vi gratulerer Crabbies!

49 av 54 poeng

 

Alle kandidatene er kjøpt på Meny i Sannergata. Ikke alle butikker har like stort utvalg, men våre to testvinnere selges heldigvis på de aller fleste dagligvare butikker. Har du tips om enda bedre ingefærøl som må prøves? Send oss en melding på facebook!

Nyyyt siste sommerhelgen 2015 med en kald ingefærøl ute i sola! God helg fra Yolo jentene!