Nyt sensommeren med tre av våre favorittdrinker!

Endelig helg!

Her gir vi dere tre drinker som oppsummerer en nydelig, dog regntung, sommer. Hva er din favoritt?

PIÑA COLADA SMOOTHIE

Til to store (!) drinker trenger du:

  • En halv fersk ananas

  • To små begere kokosyoghurt

  • 2 dl ananasjuice

  • En håndfull knuste isbiter

  • Valgfritt: 2 shots hvit rom

For å få ordentlig smootiekonsisten så bør du fryse ned ananasen i forkant, eventuelt kjøpe de ferdigfryst. Rensk den halve ananasen og skjær den i små biter. Frys gjerne ned ananasen dagen i forveien, evt minst to timer før. Husk å spar en skive av ananasen til pynt!
Knus en neve isbiter i en pose, da blir det lettere å blande de i blenderen. Bland sammen alle ingrediensene og kjør de i blenderen til smoothien får en jevn konsistens.
Pynt med en ananastrekant og  nyt under en palme (eventuelt et bjørketre).

MOSCOW MULE

Vi skal ikke legge skjul på at vi har en stor forkjærlighet for alt som inneholder ingefær, spesielt når det kommer til cocktails. Ingefæren gir en litt sterk og varmende følelse, samtidig som det smaker himmelsk (og er visstnok veldig sunt! Win-win!)

DU TRENGER:

  • Gin, 45ml (vår favoritt er Hendrick’s<3)

  • Ingefærøl 60ml ++ (vi brukte med alkohol, men du kan også bruke uten)

  • Sirup, 15ml

  • Lime, all saften fra en halv lime

  • Mynte, 10 blader

For å lage denne drinken trenger du en shaker og et målebeger (men det funker også å ta det på slump og smake seg fram).

Mos forsiktig mynteblader, sirup og limesaft i en shaker med en muddler eller lignende.

Deretter heller du på gin og fyller shakeren med is. Rist shakeren forsiktig til drinken er kald (ca. 10 sekunder), og hell alt over i koppen. Vi har brukt en kopp i kobber som tradisjonelt brukes til moscow mule, den kan du forøvrig finne oppskriften på her. Den holder drinken kald og frisk, i tillegg til å se helt fantastisk kul ut!

Siste steg er å fylle opp med ingefærøl og røre godt med en lang skje. Her kan du gjerne smake deg frem litt selv, jo mer ingefærøl, jo mildere blir drinken.

Pynt med lime og mynte, og servér!

GRAPEFRUKT- OG AGURK COCKTAIL

DU TRENGER

  • Gin

  • Lime

  • Grapefrukt

  • Sirup

Press saften fra en halv grapefrukt (sil gjerne ut fruktkjøtt) og en halv lime i en shaker med is. Tilsett 1 ss sirup, 1 shot gin og en håndfull raspet agurk. Shake godt!

Hell alt over i et glass. Du kan toppe glasset med soda, eller fylle på med mer is og drikke den som den er. Pynt med revet agurk og en skive grapefrukt.

PS: tilpass mengden sirup etter hvor sur grapefrukten er, du kan også bruke sukkersirup som du lager selv.